Swingende ode aan “The Voice” met het Metropole Orkest
Hadewych Minis, Greetje Kauffeld, Jon van Eerd, Matt Dusk en Tanja Kross eren Frank Sinatra op zijn 100e geboortedag

Verschillende grote sterren gaan Frank Sinatra eren. Van 10 tot en met 13 december, de periode waarin het honderd jaar geleden is dat Frank Sinatra werd geboren, wordt er in vier Nederlandse theater een groots theaterconcert georganiseerd om ‘The Voice’ , zoals Sinatra ook werd genoemd, op fenomenale manier te herdenken. Hadewych Minis, Greetje Kauffeld, Moke-zanger Felix Maginn, Jon van Eerd, Tania Kross, Ruben Hein, The Voice-finaliste Leonie Meijer en de Canadese jazzzanger Matt Dusk staan deze avonden met het internationaal bekroonde Metropole Orkest op de planken. De theaterconcerten vinden plaats in Apeldoorn (10 december), Ede (11 december), Amsterdam (12 december) en op 13 december in Venlo.

Frank Sinatra overleed op 14 mei 1998. Tijdens zijn leven groeide hij uit tot de beste populaire zanger, was hij de meest gefotografeerde persoon en beschouwen velen hem nog steeds als het icoon van de twintigste eeuw. Sinatra was niet alleen zanger, maar ook een veelzijdig performer, acteur, stand-up comedian, danser, de leider van de Rat Pack, radiomaker, platenbaas, bedenker van het conceptalbum en filmproducer. Maar Sinatra liet vooral de muziek voor hem spreken. Hij weerstond de big bands, de rock ‘n’ roll, The Beatles en bleef onderdeel van de popmuziek in de jaren zeventig en tachtig. Frank Sinatra sloot zijn platencarrière af met twee albums waarop hij als eerste zanger van zijn generatie in duet ging met de belangrijke popsterren uit de negentiger jaren.

Toegangskaarten voor de concerten zijn nu te koop via Eventim. Meer informatie over de kaartverkoop en de toegangsprijzen kan men vinden op www.eventim.nl of bij onderstaande theaters.

Samenstelling: Cor Franc
Producent: Stichting Friends of the Great American Songbook

Reserveer
nu!

Concertdata


do 10 december Apeldoorn Schouwburg Orpheus 055-5270300
vr  11 december Ede CineMec 0900-3210321 (80ct)
za 12 december Amsterdam RAI theater 0900-1353 (45 cpm)
zo 13 december Venlo De Maaspoort 077-3207207
© 2017CONTACT
All Rights Reserved - American Songbook Foundation – Colofon

SUPPORTERS VAN AMERICAN SONGBOOK