you

American Songbook's

You’re the Top

Een musical over het verborgen leven en de songs van Cole Porter

de speellijst

Paul Groot
over You're the Top

Over de voorstelling

vanaf 2018 in de Nederlandse Theaters

Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl en leidde een dubbelleven. Hij kon niet zichzelf zijn in het openbaar.

Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye en de musicals Anything Goes, High Society en Kiss Me, Kate. (luister onze spotify speellijst)

Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid.

Cole Porter is in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders dan anders: er zijn geen gasten.

Paul Groot als Cole Porter, Marjolein Keuning als Linda Porter e.a. met live orkest.

You´re the Top schetst een wervelend beeld van zijn levensverhaal en zijn muziek.

 

Nieuws

Paul Groot: ‘Dit wordt mijn leven na Koefnoen!’

Nadat hij eerder al schitterende voorstellingen maakte met het oeuvre van ADÈLE BLOEMENDAAL en ROBERT LONG, bestudeert hij nu het leven en werk van COLE PORTER. De voorstelling You’re the Top zal op 22 januari 2018 zijn première beleven in de Utrechtse Stadsschouwburg. Het is niet de eerste keer dat You’re the Top in Nederland te zien is. In 1995 toerde de voorstelling ook al langs de vaderlandse theaters, toen met WILLEM NIJHOLT in de hoofdrol.

 Heb je Willem Nijholt destijds gezien?

,,Jazeker”, vervolgt Paul. ,,En wat zo leuk is, Willem bemoeit zich nu ook met deze nieuwe versie. Dat is natuurlijk ontzettend aardig. Vreemd is het materiaal van Cole Porter mij overigens niet. Ik heb thuis bijvoorbeeld platen van ELLA FITZGERALD met zijn songs. Heerlijke evergreens als: I’ve Got You Under My Skin, Night And Day en Ev’ry Time We Say Goodbye.

Eigenlijk is het dezelfde voorstelling die ook in 1995 was te zien. Hier en daar zal er misschien iets aangepast worden, maar ook nu gebruiken we het script van PIETER VAN DE WATERBEEMD en is de productie in handen van COR FRANC, de man die al jaren prachtige producties maak met het American Songbook. De ondertitel van de musical is: Het verborgen leven van Cole Porter. Dat verraadt al een beetje, dat er nog al wat onthuld gaat worden. Want ja, die Cole leidde immers een verborgen leven. Daar kan ik als acteur wel wat mee.”

Bron: 30 maart 2017 – De Telegraaf

you're-the-top-affiche-theater-voorstelling-american-songbook-paul-groot-marjolein-keuning

You're the Top
from the hit movie Night and Day

Gary Grant, Alexis Smith, Monty Wooley

regie: Michael Curtis