Ed Boekee

Ed begon al op zijn achtste jaar piano te spelen en heeft vanaf zijn veertiende in een groot aantal bands gespeeld. Hij volgde zijn opleiding tot pianist aan de jazz afdeling van het Amsterdamse Sweelinck conservatorium, waar hij les had van Berend van den Berg.


Inmiddels heeft hij op de meest uiteenlopende podia gespeeld, van het North sea jazz festival tot Paradiso. Naast het samenspel in bands heeft Ed altijd graag vocalisten begeleid. Voor de KRO was hij twee seizoenen  pianist in het televisieprogramma “de Notenclub”.

In het theater werkte Ed als pianist en muzikaal leider met artiesten als Mariska van Kolck, Ellen Evers, Jon van Eerd, Tony Neef, Philippe Elan, Willeke Alberti en Mylene D’Anjou. In 2017 staan tournees op het programma met de voorstellingen Vive la France en de solo voorstelling Ik ben mijn lied van Henk Poort.

Hij was daarnaast zeven jaar lang pianist bij de band van Jeroen Zijlstra en speelde met impro-comedy gezelschappen Actic, Mier en Op Sterk Water. Maar zijn grote liefde ligt nog steeds bij de jazz. Ed is te beluisteren op ruim 40 cd’s van anderen, maar recentelijk nam hij ook een album op met eigen werk, dat op zijn website te beluisteren is.

 

terug naar home