Gijs de Lange

Gijs de Lange (Rotterdam, 3 november 1956) is een Nederlands acteur en regisseur. Na in 1975 het gymnasium te hebben afgerond, zat hij vier jaar op de Toneelschool in Maastricht. De Lange is sinds 1987 verbonden aan de Toneelgroep Amsterdam. Sinds 2001 is hij werkzaam als freelance regisseur bij onder meer het Nationale Toneel, Het Toneel Speelt, De Appel en Toneelschap Beumer en Drost. Hij werkt veelvuldig als regisseur bij muziektheaterproducties van Orkater. Voor het Holland festival regisseerde verschillende opera’s evenals voor de Nationale Reisopera. De Lange is ook regelmatig werkzaam als docent bij de Toneelacademie in Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Bij het televisiepubliek is De Lange vooral bekend als de kok Alberdinck Thijm in het informatieve programma Het Klokhuis. In dit programma speelt hij tegenwoordig de directeur van het Klokhuiskantoor, de maandagse uitzending van het programma.

Sinds september 2009 speelt Gijs de rol van Floris Callewaert in de dramaserie Gooische Vrouwen. Hij speelt in deze serie de man van Carla Callewaert, gespeeld door Liz Snoyink.
In 2010 speelde hij een gastrol in Bloedverwanten (AVRO) als arts en was hij in De gelukkige huisvrouw te zien als Kees. Vervolgens was hij in 2011 te zien in Van God Los als Wethouder Rekum. In 2016 speelde hij een gastrol in de jeugdserie De Ludwigs als Bruining. In datzelfde jaar had de Lange een rol in de serie Vlucht HS13. Later dat jaar speelt hij in de tv-serie La Famiglia als politieman Harry Schaapman.

 

terug naar home