You’re the top (remake)

Zie hier meer over Cole Porter

YOU’RE THE TOP (remake)

Volkskrant

MUSICALTIP

Het leven achter de façade laten zien, dát kan volgens acteur en zanger Paul Groot (50) in een biografische musical. Eerder stond Groot, de ervaren imitator uit Kopspijkers en Koefnoen, al in musicals over Wim Sonneveld, Adèle Bloemendaal en Robert Long. Nu speelt hij in een nieuwe versie van de musical You’re the Top uit 1995 een grootheid uit de Amerikaanse showbusiness: de componist en liedjesschrijver Cole Porter (1891-1964). Porter voegde klassiekers als I’ve Got You Under My Skin en I Get a Kick Out of You toe aan het American Songbook en leidde als homoseksueel een complex dubbelleven. lees meer..

AD

MUSICAL YOU’RE THE TOP

De rol stond jaren bovenaan zijn verlanglijst. Paul Groot (50) speelt de Amerikaanse songwriter Cole Porter in de musical ‘You’re the top’ vanaf 11 januari in de Nederlandse theaters. ,,Er valt echt wat te spelen: van feestnummer tot kluizenaar.” lees meer..

PAUL GROOT: ‘DIT WORDT MIJN LEVEN NA KOEFNOEN!’

Nadat hij eerder al schitterende voorstellingen maakte met het oeuvre van ADÈLE BLOEMENDAAL en ROBERT LONG, bestudeert hij nu het leven en werk van COLE PORTER. De voorstelling You’re the Top zal op 22 januari 2018 zijn première beleven in de Utrechtse Stadsschouwburg. Het is niet de eerste keer dat You’re the Top in Nederland te zien is. In 1995 toerde de voorstelling ook al langs de vaderlandse theaters, toen met WILLEM NIJHOLT in de hoofdrol.

 Heb je Willem Nijholt destijds gezien?

,,Jazeker”, vervolgt Paul. ,,En wat zo leuk is, Willem bemoeit zich nu ook met deze nieuwe versie. Dat is natuurlijk ontzettend aardig. Vreemd is het materiaal van Cole Porter mij overigens niet. Ik heb thuis bijvoorbeeld platen van ELLA FITZGERALD met zijn songs. Heerlijke evergreens als: I’ve Got You Under My Skin, Night And Day en Ev’ry Time We Say Goodbye.

Eigenlijk is het dezelfde voorstelling die ook in 1995 was te zien. Hier en daar zal er misschien iets aangepast worden, maar ook nu gebruiken we het script van PIETER VAN DE WATERBEEMD en is de productie in handen van COR FRANC, de man die al jaren prachtige producties maak met het American Songbook. De ondertitel van de musical is: Het verborgen leven van Cole Porter. Dat verraadt al een beetje, dat er nog al wat onthuld gaat worden. Want ja, die Cole leidde immers een verborgen leven. Daar kan ik als acteur wel wat mee.”

Bron: 30 maart 2017 – De Telegraaf