Cor Franc

Cor start zijn carrière als organisatieadviseur in de gezondheidszorg en bij de publieke omroep.
Vanuit een passie voor de ‘klassieke’ Amerikaanse populaire muziek, richt hij in 1987 samen met René Wieland, de Stichting American Songbook op. Hij specialiseert zich in het ontwikkelen en produceren van originele Amerikaanse muziekprojecten voor radio en theater. Samen maken ze voor radio (AVRO, BRT) onder meer de 20-delige radioserie Welke Sinatra bedoelt U? en het wekelijkse radioprogramma The Great American Songbook. Cor introduceert hiermede de term American Songbook als genreaanduiding in Nederland.

Als creatief producent ontwikkelt hij vanaf 1995 muziektheaterportretten van Amerikaanse songwriters en topartiesten, zoals: There’s No Business Like Show Business (Irving Berlin), The World Goes ’Round (Kander & Ebb), Sinatra: That’s Life! (Frank Sinatra). Voor zijn producties ontvangt hij diverse prijzen en nominaties, waaronder een Edison en een nominatie voor de prestigieuze Louis d’Or (Willem Nijholt).

In al zijn muziektheaterproducties is er livemuziek. Ook ontwikkelt hij speciale American Songbook-concertseries, waarin (inter)nationale artiesten afwisselend worden begeleid door de bigband The Skymasters, het American Songbook orkest en het Metropole Orkest.
Met zijn laatste productie, Sinatra 100 – a man and his music, bracht hij met het Metropole orkest en een achttal solisten een tribute aan de man die voor hem de basis vormt voor al zijn werk.

Hij interviewde talloze Amerikaanse songwriters, producers en vocalisten en geeft lezingen, masterclasses en presentaties over the Great American Songbook. 

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van American Songbook brengt hij in 2018 in de theaters een remake van de succesvoorstelling You’re the Top, over het verborgen leven en de songs van songwriter Cole Porter. De première is 22 januari 2018 in de Stadsschouwburg in Utrecht.

In ontwikkeling heeft hij momenteel muziektheaterproducties over Duke EllingtonDorothy Fields (een van de belangrijkste vrouwelijke Amerikaanse songwriters) en over de Lower East Side in New York.

Voor compleet overzicht van zijn producties zie http://www.american-songbook.com/productions/

 

terug naar home