Gijs Kater

Gijs was op de middelbare school al betrokken bij de geluidstechniek van het schooltheater. Hij was geluidstechnicus voor diverse musicals, waaronder Hoera We zijn Normaal, De Jantjes en Blood Brothers. Hij begon zijn eigen geluidsbedrijf en heeft sindsdien geluidsontwerpen gemaakt voor producties als The Snowman, Irma La Douce, Alleen op de wereld, The African Mamas, Liedjes van Toon, The World Goes ’Round, Top of The World, Op Hoop van Zegen de Musical, The Full Monty en De Zangeres Zonder Naam,de musical etc etc.

Daarnaast is hij betrokken bij diverse toneelproducties zoals Het Bewijs, Zeg ‘ns AAA en speciale projecten zoals Hamelen op lokatie in een sporthal en 3 Baritons in Carré. Daarnaast is Gijs veelgevraagd voor de geluidsbegeleiding van evenementen en kortlopende theaterproducties. Het bedrijf Kater Audio Techniek is opgericht in 1993 en leverde voor de meeste van bovenstaande producties de geluidsapparatuur.

Sinds 2003 is Kater Audio Techniek een van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van complexe zendertechniek (speciale locaties met grote aantallen zenders naast elkaar) in Nederland. Gijs wordt tijdens de voorstellingen van het ABN AMRO Cabaret bijgestaan door Marco Koeman en Jo Ha Lee Glastra.

 

terug naar home