Marjolein Keuning

speelt Linda Lee Thomas Porter
16 november 1883 – 20 mei 1954


Linda was een bekende “beauty Queen” in Parijs ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Ze was de vrouw van Cole Porter vijfendertig jaar lang, tot aan haar dood in 1954. Ze was rijk, sophisticated en had een groot gevoel voor humor. Een bijzondere en karaktervolle vrouw. Zij was de hoedster van het talent van Cole en bracht hem cultuur en discipline bij.

Linda was in 1912 gescheiden van Edward Russell Thomas en ontving een miljoen dollar.

Linda en Cole ontmoeten elkaar in 1918 en trouwden 18 december 1919. Linda was in de bloei van haar leven, acht jaar ouder dan Cole was ze een volmaakte vrouw: lang en slank, licht blauwe ogen, mooie gevormde gelaatstrekken en een hese rokersstem (het resultaat van jarenlang roken ondanks haar ademhalingsproblemen). Haar bruine haar was geblondeerd (ze was een van de eersten die haar haar verfde) en accentueerde haar mooie huid en blauwe ogen. Ze kleedde zich super, met een minimum aan franjes. Haar favoriete outfit was een simpele zwarte jurk met alleen een beetje juwelen.

Ze werd omschreven als een van de schoonheden van haar tijd. Ze was vrolijk en amusant, had onberispelijke manieren en een buitengewone smaak. Haar kring bestond uit personen die werkelijk wat bereikt hadden en die met een pure sociale prestige.

 


over Marjolein Keuning

Geboren te Vlaardingen. Zangeres en actrice Marjolein Keuning studeerde zang (lichte muziek) aan het Rotterdams Conservatorium.

Speelde Grizabella in de musical “Cats” in Hamburg, waarna ze in 1989 het diploma uitvoerend en docerend musicus behaalde. Speelde in de show “Chicago”, en met een beurs van (toen) WVC werd haar een acteerstudie in Los Angeles mogelijk gemaakt, waar zij aan het beroemde Lee Strasberg Institute studeerde, en verdere zang coaching kreeg. Terug in Nederland speelde ze in “Les Misérables” en begon rollen te spelen op televisie, onder meer in “Bureau Kruislaan”, “Recht voor zijn Raab” en “Vrouwenvleugel”.

Vanaf deze tijd ontwikkelde ze zich op zowel acteer- als musical en solozang gebied. Ze speelde voor het Ro theater en was onderdeel van de vaste cast in “Onderweg naar Morgen”.

Van 1997 t/m 2001 presenteerde Marjolein met veel succes het KRO programma “Het Gevoel Van..” , en speelde zij 4 seizoenen lang in de politieserie ‘Russen” voor de publieke omroep.

Leading lady bij Novomundo in Studio 21 bij Wentink Events, was een volgend project, waarna zij weer de Nederlandse theaters inging met het theaterconcert ‘More Musical Strings’, en ‘Hollywood Strings’ olv Max Smeets. In 2008 ontwikkelde, en tourde, ze met een eigen solovoorstelling, genaamd ‘Turf’.  Hiernaast speelde zij in de Heineken Ontvoering, en deed diverse gastrollen.

Vorig seizoen deed ze mee met Wie is de mol?

Sinds september 2008 is Marjolein tevens te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van Maxime Sanders. Marjolein ontwikkelt op dit moment een eigen programma dat een compleet andere kant van haar zal laten zien. Verder komt ze terug met haar eigen productie “De Verwarring” (voorheen Turf).

 

naar Marcel Jonker

Marcel-Jonker-Monty-Woolley

terug naar home