Marcel Jonker

speelt Monty Woolley
17 augustus 1888 – 6 mei 1963


Monty Woolley was acteur, regisseur en één van Cole Porter’s oudste vrienden. Hij maakte altijd gekheid met Cole en deelde diens voorliefde voor practical jokes. Ze werkten en reisden diverse malen samen. Monty was, evenals Porter, homoseksueel. Ze waren geen minnaars maar gingen wel samen “op avontuur.”

 


over Marcel Jonker

Opleiding
Toneelacademie Maastricht en de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam

Theater
Was o.a. te zien in: The Lion King, Anatevka, Kruimeltje, Grace The Musical, Fortuna’s Wedding, La Vie Parisienne, Amandla! Mandela, Jesus Christ Superstar In Concert en Phantom of the Opera in zowel Hamburg als Oberhausen.
In seizoen 2011-2012 vertolkte Marcel de rol van Franz Liebkind in De Producers.
Marcel speelde in de volgende toneelstukken: Art!, Mussen en Zwanen, Private Lives, Alles voor de Führer en De Trilogie Van De Waan,

Televisie
Was op TV o.a. te zien in Grijpstra & de Gier, Toen Was Geluk Heel Gewoon, Klokhuis, Z@ppDelict, HotNews, Koefnoen en Flikken Maastricht en in de films Harem, Chez Nous, Achttien en Brush With Fate.

Prijzen
Genomineerd voor de John Kraaykamp Musical Award 2004 voor Beste Mannelijke Bijrol voor The Lion King.
Prix D’Europe 2003 en 2004 voor Bureau Woon en Leef en Meneer A.

Overig
Verzorgde de dialoog-regie en vertalingen van en leende zijn stem aan talloze (animatie)films en commercials. Sinds 2004 is hij de stem van Koning Koos in de kinderserie Het Zandkasteel.

naar Jochem Smit

jochem-smit

terug naar home