Martin Michel

Martin studeerde af aan de Australian Ballet School. Daarna was hij als danser betrokken bij musicals, opera’s, moderne en klassieke balletten van de Victoria State Opera, de Australian Opera, het Australian Ballet en Queensland Ballet, Cats en The Phantom of the Opera.

Martin groeide uit tot één van de meest toonaangevende choreografen en regisseurs van de laatste jaren in België en in Nederland. Zo was hij verantwoordelijk voor de choreografie van talrijke producties waaronder  14-18, Wickie,  Dreamgirls, Shrek, Assepoester, Ben X, La Traviata, OLIVER!, Spamalot, Domino, Orfeo ed Euredice, Madame Butterfly, De Ingebeelde Zieke, Ja Zuster, Nee Zuster, Daens, Doe Maar!, Verplichte Figuren, Jekyll & Hyde, Follie, She Loves Me, Dracula, Kuifje en de Zonnetempel, Als op het Leidseplein…, Pirates Pirates, Het Oneindige Verhaal, Peter Pan, La Strada, De Tovenaar van Oz, Robin Hood, Doornroosje, De Drie Biggetjes, De Kleine Zeemeermin, Bloed Broeders en Little Women.

Naast de choreografie neemt Martin ook vaak de regie voor zijn rekening. Dit deed hij onder andere voor A Chorus Line, Merrily We Roll Along, Sneeuwwitje, Zing, Vecht, Huil, Bid, Grease, The World Goes ’Round, Fame, Footloose, Hairspray, Legally Blonde, The Producers, Ganesha, Lelies, Josephine B., Flashdance, Hartsvrienden , Grease en Opvliegers 1, 2 en 3.

Als regisseur was hij ook verantwoordelijk voor Simone Kleinsma’s nieuwe solo show: SIMONE!, Ruth Jacott’s one woman shows A Lady on Stage en Simply the Best, de My Name Is Michael theatertour en de “So You Think You Can Dance” theatertours. In het buitenland zijn ook Martin zijn producties van Footloose in Milaan in 2016 en dit jaar GREASE in Parijs te zien.

Martin werd gevraagd als jurylid in De Weg Naar Fame (RTL4) en Let’s Dance (VT4). Hij verzorgde twee choreografieën voor So You Think You Can Dance (RTL5) en deed de choreografie voor Debby en Nancy’s Warme Winter Show, de films Branbançonne en Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand.

Hij won diverse prijzen: De John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Regie en Beste Choreografie voor Merrily We Roll Along, voor Footlose voor Beste Regie. In 2008 ontving Martin de Vlaamse Musical Prijs voor zijn regie van Fame en in 2010 en 2012 voor zijn regies van Ganesha en Lelies.

 

terug naar home