Wim Dresens

Wim begon in begin jaren 70 als lichtontwerper en belichter voor vele uiteenlopende theater-producties, waarna hij enkele jaren als belichter werkzaam was in Het Koninklijk Theater Carré. Wim liep stage in London bij lichtontwerper Robert Ornbo.

Daarna was hij enige tijd in dienst bij de firma Flashlight, waar hij voor vele nationale en internationale artiesten werkte.

Van 1978 tot 1994 was hij ook de vaste lichtontwerper voor de One-Man shows van Paul van Vliet en is de laatste jaren weer betrokken bij zijn shows.

Sinds 1984 werkte Wim als freelance lichtontwerper voor meer dan 250 theaterproducties, zoals Musicals, Concerten, Opera, Ballet, Drama, Muziektheater en Evenementen.

Tevens is hij werkzaam als adviseur bij de bouw voor Pop- en Concertzalen. Sinds jaar en dag ook vaste lichtontwerper voor het themapark de Efteling en Efteling Theaterproducties. Daarnaast heeft hij voor diverse themaparken in de wereld lichtplannen ontworpen.

Wim ontving de Nationale Vormgevingsprijs voor het lichtontwerp van Scherzo (Mini & Maxi) en heeft het lichtontwerp gedaan voor de musical You’re the Top in 1995/1996.

Recente producties: La Generentola (Opera Zuid), The Carpenters, The Simon & Garfunkel Story, Wereldkerst Circus (sinds 1995 in Carré), 100 Jaar Sonneveld, De Gelaarsde Kat (musical), Klaas Vaak (musical) De Sprookjessprokkelaar (musical), We Remember Elvis, Rockin On Heavens Door, The British Pop Invasion, Love The Beatles, Der Hauptmann von Köpenick (musical Berlijn)

 

terug naar home